Amspirit Lite

Η έκδοση 1.15 μόλις κυκλοφόρησε!

• (Breaking): Η προεπιλεγμένη θύρα του web server άλλαξε από 8765 σε 6128 (πολύ πιο εύκολο να τη θυμάστε). Η παράμετρος --web-port παραμένει διαθέσιμη για να ορίσετε ρητά οποιαδήποτε θύρα.
  • Συμβολισμός διευθύνσεων μνήμης στον debugger: το πρόθεμα bank άλλαξε από Cxx: σε Bxx: (π.χ. B04:0200) για να αποφευχθεί η σύγχυση με τις ρυθμίσεις RAM C0-C7 του Gate Array.
  • Πακέτο Flatpak για το Qt frontend.
  • Qt: Η εξαγωγή δυαδικών αρχείων (binary export) χρησιμοποιεί τώρα τη συμβατική γραφή @ κατά την εξαγωγή, επιτρέποντας τον ορισμό του σημείου εισόδου (entry point) κατά τη στιγμή της εξαγωγής και όχι μόνο κατά την εκτέλεση υπό AMSDOS.

καθώς και μια σειρά από διορθώσεις.

5 «Μου αρέσει»

Γεια σου @Longshot

δύο ερωτήσεις

1. Είναι δυνατόν να φορτωθούν προσαρμοσμένες ROM (custom ROMs) κάπου σε έναν συγκεκριμένο ανώτερο αριθμό ROM;
  2. Θα δημοσιεύσεις τον πηγαίο κώδικα κάποια στιγμή; Το αρχείο «source» δεν περιέχει τον πραγματικό πηγαίο κώδικα, αλλά κάποια παραδείγματα κ.λπ..

Μπορεί να το έχω ξεχάσει - ποια είναι η διαφορά μεταξύ του 1.15 lite και του 2;

Δύο διαφορετικά πράγματα.

Το 2 είναι ο εξομοιωτής Amspirit που τρέχει μόνο σε Windows. Αυτός υπάρχει στην Έκδοση 2.

Το 1.15 είναι ο εξομοιωτής Amspirit lite, ο οποίος είναι φορητός (portable) και τρέχει σε πολλαπλές πλατφόρμες και αρχιτεκτονικές.

Επίσης, έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ:
Το Amspirit είναι η παλιά πλατφόρμα και η ανάπτυξη τώρα μεταφέρεται πλήρως στο Amspirit Lite.

Υπάρχουν ακόμα بعض διαφορές και το Amspirit 2 μπορεί να έχει δυνατότητες που προς το παρόν δεν υπάρχουν στο lite.

1 «Μου αρέσει»

Ω, εντάξει, ευχαριστώ!

Έθεσα τις ερωτήσεις σου στους DManu78 και Siko, οι οποίοι είναι οι κύριοι δημιουργοί αυτών των δύο εκδόσεων.

Στους συνδέσμους που δημοσίευσα νωρίτερα, υπάρχει μια ανάρτηση στο ιστολόγιο που εξηγεί ακριβώς τι διαφοροποιεί το Amspirit από το Amspirit Lite, ενώ περιγράφει και τα εργαλεία API που είναι διαθέσιμα στους χρήστες εδώ και αρκετούς μήνες.

Όσον αφορά την ενσωμάτωση συγκεκριμένων ROM στο Amspirit Lite, αυτό θα είναι σύντομα εφικτό μέσω της υιοθέτησης της μορφής CRO, την οποία είχα αναφέρει σε μια ανάρτηση στο παλιό φόρουμ, για την απευθείας εισαγωγή των ROM.

Σχετικά με τον πηγαίο κώδικα, αυτή τη στιγμή δεν επιθυμούν να τον κοινοποιήσουν.

Ο Siko και ο DManu78 έχουν έναν διακομιστή Discord:

1 «Μου αρέσει»

Wraia, kathsisa kai diavasa olo to post, oraio. Opadws tha dokimasw to core tou RetroArch!

1 «Μου αρέσει»