Γειααα, φόρουμ του CPCWiki!

Γειααα! Είμαι ο Cardboard (αντωνυμίες: αυτός/του, αλλά προτιμώ αυτό/τους). Ένας 22χρονος furry από το Βόρειο Γιορκσάιρ που του αρέσουν τα βιντεοπαιχνίδια, οι υπολογιστές και η παλιά τεχνολογία, χαίρομαι πολύ που σας γνωρίζω όλους :3

Όσον αφορά τα πράγματά μου από την Amstrad, έχω έναν CPC 464, μια έγχρωμη οθόνη CTM 644 και 4 παιχνίδια: το treasure island dizzy, το kwik snax, το fast food και το Roland in the Caves. Δεν είναι πολλά, αλλά είναι τίμια πράγματα.

Ελπίζω να περάσω πολύ όμορφα σε αυτό το φόρουμ και στη υπέροχη κοινότητα του Amstrad CPC 464 uwu

Α, και για να ξέρετε, είμαι πιο ενεργός στο Discord παρά στα φόρουμ.

3 «Μου αρέσει»

είναι αυτό το σωστό μέρος για να το δημοσιεύσω; δεν είμαι σίγουρος πού ακριβώς πάει…

Πιστεύω ότι, μιας και αυτό το φόρουμ είναι εντελώς καινούργιο, δεν έχουν δημιουργηθεί ακόμα όλες οι ενότητες — λείπει για παράδειγμα μια ενότητα «καλωσορίσματος» ή «ποιος είμαι» —, οπότε είναι μάλλον μια χαρά.

Με την ευκαιρία αυτή, καλώς όρισες στην κοινότητα.

Έχοντας υπόψη την ηλικία σου, μπορώ να ρωτήσω πώς και ασχολήθηκες με τον Amstrad CPC; Είναι λίγο ασυνήθιστο. Μου αρέσει, αλλά και πάλι δεν θα περίμενα ποτέ ότι κάποιος στην ηλικία σου θα ήθελε να ασχοληθεί με αυτό το αρχαίο υλικό.

Τι ψάχνεις να βρεις σε αυτό το μηχάνημα και σε εγχείρημα;

Δεν ξέρω. Πάντα μου άρεσαν τρελά τα ρετρό, από τότε που ήμουν παιδί. Έχω πάρα πολλές ρετρό κονσόλες και υπολογιστές lol.

Με ενδιαφέρουν κυρίως τα παιχνίδια αλλά και οι επεκτάσεις υλικού, όπως το M4.

Τα πάω πολύ καλά με αυτούς τους παλιούς υπολογιστές και τις κονσόλες, αν και συχνά τους χρησιμοποιώ απλά ως παιχνιδομηχανές, παρόλο που θέλω να δοκιμάσω να φτιάξω τα δικά μου πράγματα για αυτά τα συστήματα.

επίσης ευχαριστώ για το καλωσόρισμα, το εκτιμώ.

Ο CPC είναι πραγματικά καταπληκτικός για να ξεκινήσει κανείς να κατανοεί τη λειτουργία οποιουδήποτε υπολογιστή και προγράμματος γι’ αυτόν.

Να περνάς καλά, απλά απόλαυσε την εποχή στην οποία ζεις, καθώς σήμερα έχουμε στα χέρια μας τόσα πολλά σπουδαία εργαλεία που το 1987 ούτε που θα τα ονειρευόμουν :slight_smile: