Παρουσιάζοντας το R‑GX GDK

« … Ένα Κιτ Ανάπτυξης Παιχνιδιών για Amstrad CPC+ και GX4000

Μόλις δημοσίευσα ένα σύντομο εισαγωγικό βίντεο για το R‑GX GDK, το Κιτ Ανάπτυξης Παιχνιδιών μου που δημιουργήθηκε για τα CPC+ και GX4000.
Αυτό το πρώτο βίντεο δίνει μια γρήγορη επισκόπηση του κιτ, της ιδέας πίσω από αυτό και αυτού που κατασκευάζω.

Ο στόχος είναι απλός: ένα σύγχρονο και επαναχρησιμοποιήσιμο πλαίσιο εργασίας (framework) για την ανάπτυξη παιχνιδιών CPC+, που χρησιμοποιεί τα χαρακτηριστικά υλικού (hardware) της μηχανής και είναι αρκετά ευέλικτο ώστε να δημιουργεί διαφορετικούς τύπους παιχνιδιών.

Αυτή είναι μόνο η εισαγωγή.
Πιο λεπτομερή βίντεο έρχονται σύντομα … »

Δημιουργός: > Hakim Gargoubi

13 «Μου αρέσει»

Aυτό είναι εντυπωσιακό και πολύ καλά ενσωματωμένο…

1 «Μου αρέσει»

Aυτό είναι τεράστιο. Πραγματικά εντυπωσιακή δουλειά.
Το R-GX GDK θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα για πολλά νέα έργα και προσαρμογές στο GX4000.
Το demo του Rayman φαίνεται και ακούγεται ήδη φανταστικό. Σίγουρα ένα έργο που αξίζει να παρακολουθούμε πολύ στενά.

Τα επιπλέον χαρακτηριστικά είναι τόσο εξειδικευμένα, ειδικά οι ενημερώσεις των sprites, που έχω πραγματικά περιέργεια να δω πόσο ευέλικτο μπορείτε να το κάνετε. Ο Rayman φαίνεται υπέροχος :smiling_face_with_sunglasses:

1 «Μου αρέσει»

Το παιχνίδι φαίνεται εξαιρετικά εντυπωσιακό και ο επεξεργαστής χάρτη είναι απίστευτα φοβερός.

1 «Μου αρέσει»

Aυτό φαίνεται πολύ εντυπωσιακό και ολοκληρωμένο.

Αναγκάστηκα να διακόψω τη χρήση του Tiled λόγω θεμάτων αδειοδότησης.
Ως αποτέλεσμα, τώρα διαθέτω έναν ενσωματωμένο επεξεργαστή tile.
Προστέθηκε το ACE-DL (γύρω στο 1:10)· βρίσκεται σε στάδιο δοκιμών, οπότε δεν έχουν ενσωματωθεί ακόμα όλες οι επιλογές.
Θα υπάρχουν επίσης δύο λειτουργίες για το ACE-DL: ενσωματωμένη (embedded) και αυτόνομη (standalone).
Με λίγα λόγια:
Νέο UI.
Ενσωμάτωση ACE-DL.
( Hakim Gargoubi )

2 «Μου αρέσει»
1 «Μου αρέσει»

« … Πίστα 2, από την αρχή μέχρι το τέλος
Συλλέξιμα Tings
Ηχητικά εφέ
Δοκιμές σύγκρουσης με τα NPCs
Μερικά σφάλματα παραμένουν στη λίστα
Τώρα το ειλικρινές μέρος. Τα υπόβαθρα είναι απευθείας μεταφορά από την έκδοση DOS. Λειτουργούν, αλλά δεν σχεδιάστηκαν ποτέ για αυτό το μηχάνημα, οπότε θα χρειαστούν ρετουσάρισμα εδώ κι εκεί. Τα ηχητικά εφέ προέρχονται επίσης από το DOS, μετατραπημένα σε κάτι που μπορεί να αναπαράγει η κονσόλα.

Είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο, και αυτός είναι ο σκοπός που το δείχνω τόσο νωρίς. Υπάρχουν δυσλειτουργίες που ήδη γνωρίζω, και μερικές που είμαι σίγουρος ότι δεν έχω ανακαλύψει ακόμα … » Hakim Gargoubi

7 «Μου αρέσει»

Γιουπί, ευχαριστώ φίλε!

1 «Μου αρέσει»

« … Τι θα λέγατε για ένα παιχνίδι αγώνων (Racer), με χειρισμό δύο παικτών σε οριζόντια λειτουργία (horizontal mode), με οποιονδήποτε τύπο οχήματος ή χαρακτήρα: μοτοσικλέτα, αυτοκίνητο, ποδήλατο ή δρομέα … »

2 «Μου αρέσει»

« … Ορίστε ο νέος Επεξεργαστής Pίστας που έφτιαξα για το R‑GX GDK.
Επιτρέπει το οπτικό σχεδιασμό της διάταξης της πίστας αγώνων .. »

2 «Μου αρέσει»

Εξαιρετικό multiplexing σε εκείνο το demo του Xenon 2.

1 «Μου αρέσει»
5 «Μου αρέσει»

Ώστε έχουμε ST τώρα; :smiley:

3 «Μου αρέσει»

καλύτερα αυτό παρά κανένα ΣΜΝ…

2 «Μου αρέσει»
3 «Μου αρέσει»

A, βγήκε;

Ίσως αξίζει να φτιάξουμε ένα καινούργιο θέμα, νομίζω