La Corona Magica

Άλλο ένα που δεν γνώριζα. Αρκετά φιλόδοξο, κρίμα που δεν είναι λίγο πιο προσεγμένο.

2 «Μου αρέσει»

Το παιχνίδι βασίζεται σε μια σειρά κινούμενων σχεδίων που γνώρισε κάποια επιτυχία ανάμεσα στα παιδιά της χώρας μας στα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Δεν ήταν μια σειρά με μεγάλες αξιώσεις, παρόλο που το εικαστικό κομμάτι ήταν οπωσδήποτε προσεγμένο — σε αντίθεση με το animation και το σενάριο, αν θυμάμαι καλά — γεγονός που συνέβαλε στην επιτυχία που προανέφερα.

Η OMK, μια εταιρεία που ειδικευόταν στον προγραμματισμό παιχνιδιών για το Amstrad PCW, ανέλαβε το εγχείρημα να μεταφέρει τη σειρά στις οθόνες των υπολογιστών μας, σε συνεργασία με την εταιρεία διανομής PROEIN.

Η έκδοση για Atari ST διαθέτει αναμφισβήτητα τα καλύτερα γραφικά (μαζί με την έκδοση για PC) και τον λιγότερο κακό ήχο, αξιοποιώντας τις ανώτερες δυνατότητες του μηχανήματος.

Εν κατακλείδι: αν είστε φανατικός λάτρης της τηλεοπτικής σειράς, μπορεί να σας αρέσει, αλλά διαφορετικά δεν θα μπήκα καν στον κόπο — ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για εμπορική κυκλοφορία και όχι για ερασιτεχνική. Και… λοιπόν, αν αποφασίσετε να κατεβάσετε το παιχνίδι όπως και να 'χει, δεν μπορώ πραγματικά να σας προτείνω κάποια συγκεκριμένη έκδοση· απλώς επιλέξτε με βάση την προτίμησή σας για τον έναν υπολογιστή έναντι του άλλου, γιατί — πέρα από τις τεχνικές διαφορές — όλες οι εκδόσεις είναι οι ίδιες.

1 «Μου αρέσει»

Χμ, σήμερα έμαθα για ένα παιχνίδι τόσο για το CPC όσο και για το ST. Ωραίο :slight_smile:

1 «Μου αρέσει»