Σχετικά με τη φόρμα
Οκ, φαίνεται ότι μπορούμε να έχουμε ένα πρότυπο για το αρχικό δημοσίευμα (OP) της υποκατηγορίας. Κάπως έτσι:
Η φόρμα αυτή τη στιγμή έχει ένα τυπογραφικό λάθος. Υπόδειξη: s/deails/details/.
Ποιο είναι το αποτέλεσμα της συμπλήρωσης της φόρμας; Μπορούν οι αναγνώστες να φιλτράρουν τις δημοσιεύσεις με βάση αυτή;
Γενικότερα, η διακήρυξη; Φαίνεται καλή ιδέα
Η αρχή μιας διακήρυξης φαίνεται ωραία. Τούτου λεχθέντος, ίσως επανευρίσκουμε τον τροχό για πράγματα που γίνονται αλλού.
Βλέπω τουλάχιστον δύο έργα:
Μετά από μόλις λίγα λεπτά ανάγνωσης, βρίσκω το πρώτο πιο ξεκάθαρο.
Μια τέτοια διακήρυξη θα μπορούσε να περιληφθεί σε οποιαδήποτε κυκλοφορία προγράμματος και αποθετήριο πηγαίου κώδικα (source code repository).
Δικαιολογεί η χρήση AI μια ξεχωριστή κατηγορία σε αυτό το φόρουμ; Δεν είμαι πεισμένος
Όπως είπαν και άλλοι, αυτό σε αναγκάζει να τραβήξεις μια γραμμή. Φοβάμαι ότι όπου κι αν τραβήξουμε τη γραμμή, θα φαίνεται λάθος με κάποιον τρόπο. Θα μπορούσε μάλιστα να φαίνεται λάθος με διαφορετικούς τρόπους σε διαφορετικά άτομα, επειδή κάθε άτομο μπορεί να έχει διαφορετικές επιθυμίες για το τι θέλει να βλέπει και τι όχι.
Ετικέτες (Tags); Φαίνεται καλή ιδέα. Ποιες ετικέτες;
Ίσως μια οματολογία ετικετών να ήταν πιο κατάλληλη;
Πώς θα λειτουργούσε
Κάθε αναγνώστης μπορεί να δει τις ετικέτες (ή ακόμα και να φιλτράρει την προβολή του με βάση αυτές), γεγονός που επιτρέπει με μια ματιά να γνωρίζει τι να περιμένει.
Ελπίζω αυτό να λύσει πολλά προβλήματα όπως «
Δεν ξέρω πώς να εκλάβω αυτή την παραγωγή (prod) μέχρι να έχω μια υπόδειξη για το πώς φτιάχτηκε.».
Θα αντικαθιστούσε το «
Ψάχνω για σημάδια AI»…
με το «
Αυτό το έργο δηλώνει ειλικρινά τη χρήση AI για τα γραφικά, αλλά αναφέρει ότι ο κώδικας έγινε στο χέρι, αυτή είναι μια αξιόλογη προσπάθεια».
Τι ετικέτες να γραφτούν
Σε μορφή pseudo-regex, εμπνευσμένη από το AI-DECLARATION.md | Machine-Readable Standard for AI Usage Transparency :
ai-(code|titlescreen|graphics|sound|language|story)-(none|hint|assist|pair|copilot|auto)
Για παράδειγμα, ένα θέμα σχετικά με μια παραγωγή (prod) θα μπορούσε να ορίσει τις ετικέτες:
ai-code-hint
ai-graphics-none
ai-music-none
Αλλά ακόμη και γι’ αυτό δεν είμαι πεισμένος: Μπορώ να έχω ένα πρώτο προσχέδιο γραμμένο από AI (δηλαδή, πλήρως γραμμένο με βάση το vibe / vibe coded) και να το επεξεργαστώ μέχρι να γίνει μια σχεδόν πλήρης αναγραφή. Τι πρέπει να δηλώσω τότε; Να δηλώσω για το τελικό αποτέλεσμα; Αυτό το LD A,(HL) που επιβίωσε γράφτηκε αρχικά από AI, αλλά εφόσον βρίσκεται τώρα σε ένα πλήρως ανασυνταγμένο πλαίσιο, είναι ai-code-none;
Ή να ξεκινήσω με μια εικόνα εξ ολοκλήρου δημιουργημένη από AI και να τη δουλέψω εκτενώς. Τι πρέπει να δηλώσω τότε; ai-graphics-hint; Κάτι άλλο;
Εργαλεία build και μετατροπείς asset… γιατί;
Κατά τη γνώμη μου, τα «εργαλεία build και οι μετατροπείς asset» είναι εκτός θέματος εδώ; Ή παρακαλώ εξηγήστε μου.
Ποιος νοιάζεται μέχρι στιγμής για το ποιο εργαλείο χρησιμοποιείτε για τη μετατροπή σύγχρονων μορφών (formats); Εάν κάποιο γραφικό δημιουργείται από AI με βάση μια άλλη γραφική πηγή, τότε καλύπτεται από την ετικέτα graphics.
Και τα εργαλεία build… για να το παω μόνο λίγο παραπέρα, θα έπρεπε π.χ. να δηλώσω ότι τα εργαλεία μου τρέχουν σε Linux επειδή το Linux έχει κάποιο κώδικα γραμμένο από AI; Δεν βλέπω το νόημα.
Συμπέρασμα: Ψηφίζω Όχι σε ξεχωριστή κατηγορία μόνο και μόνο επειδή «φτιάχτηκε με AI»
Μετά από πολύ δισταγμό, θα έλεγα τώρα ας δοκιμάσουμε τις ετικέτες και όχι μια ξεχωριστή κατηγορία του τύπου «αυτή η δημοσίευση έχει κάποιου είδους AI σε οποιοδήποτε σημείο μέσα της, σπρώξτε την στην κατηγορία που έχει μολυνθεί από AI».
Δεν λέω ότι είναι η μόνη σωστή απάντηση, μόνο ο χρόνος θα δείξει.
Τούτου λεχθέντος, μια κατηγορία για τη συζήτηση θεμάτων γύρω από το AI είναι καλή ιδέα!